Return to site

HSCT4MS

Wat kan HSCT betekenen voor mensen met MS?

· Agenda algemeen

Als je bent gediagnosticeerd met Multiple Sclerose wordt voor je gevoel alles opeens onzeker. De wereld om je heen zal vervagen. Gevoelens als onzekerheid en angst sluipen jouw (redelijk onbezorgde) leven binnen. Dan ga je op zoek naar een oplossing. Is stamceltransplantatie misschien een mogelijke oplossing om jouw leven draaglijker te maken?

Wat is HSCT? En wat kan HSCT betekenen voor mensen met multiple sclerose?

Dr. Ir. Bram Platel, onderzoeker in het VUmc en het Radboudumc, zal vertellen over HSCT bij MS. Hij zal op deze avond, samen met jou, de wetenschap induiken en bespreken wat bekend en wat nog onbekend is. Ook zullen mensen aan het woord komen die HSCT recent hebben ondergaan. En daarvoor een crowdfunding hebben moeten doen om uiteindelijk de behandeling in het buitenland te krijgen.

Roy Schouten, (sport)fysiotherapeut en in opleiding voor psychosomatisch therapeut, is in Israel geweest voor een HSCT behandeling en zal hierover vertellen. Wat de combinatie van stamceltransplantatie en chemotherapie heeft gedaan met zijn MS-symptomen. En hoe hij zijn behandeling heeft ervaren.

Heb jij vragen omtrent dit onderwerp? Neem ze mee. Je krijgt uiteraard alle gelegenheid deze te stellen.

Bram heeft een stichting opgericht van waaruit hij mensen met MS wil helpen om de veelal lastig te interpreteren wetenschappelijke inzichten met een kritische blik te bekijken en op een toegankelijke manier te communiceren. Op de website van stichting 'MS in Beeld' (www.msinbeeld.nl) is meer informatie te vinden over de behandeling. Op de website kan er vervolgens worden doorgeklikt naar een stel YouTube video's die Bram eerder over het onderwerp heeft opgenomen.

Deze avond zal plaatsvinden op donderdag 7 februari.

19:00 uur tot 22:00 uur.

(Inloop vanaf 18:30 uur.)

De locatie is wél bekend: Café Pipes&Beans, Amsterdam Zuid.

Om deel te nemen moet je even een mail sturen naar hello@makeyourspace.nl.

Deelnamebedrag: 15 euro. De opbrengst zal gaan naar de organisatie 'MS in Beeld'.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK