Return to site

Identiteit 2/2

Over (zelf)vertrouwen en acceptatie

2019

50% van de mensen met MS ervaart na de diagnose depressieve symptomen. Het vertrouwen in jezelf, en met name in je eigen lichaam, daalt vaak tot een minimum. Hoe ga jij hiermee om en hoe doen anderen dat?

Op welke manier speelt acceptatie hierbij een rol? Acceptatie is vaak voor veel mensen met de diagnose MS, of elke andere aandoening, een vies woord. "Deze ziekte kan ik natuurlijk nooit accepteren!" Wat betekent acceptatie eigenlijk en hoe zorg je ervoor dat je niet langer je energie besteedt aan vechten maar meer aan bewuster leven?

Filosoof Sicco Polders laat je kennis maken met het werk van Nietzsche en Epictetus. Nietzsche is aan het eind van zijn leven ernstig ziek geworden en heeft geschreven over de zinloosheid van de ziekte, en met name de acceptatie daarvan. Door acceptatie ontstaat vrijheid en een nieuwe waarheid, volgens Nietzsche. Epictetus kan ons vertellen over dat waar je controle over hebt in je leven en dat waar je geen controle over hebt. Ga eens na bij jezelf, waar heb je echt controle over?

Therapeut en ACT & mindfulnesstrainer Maureen Rozemeijer bouwt hierop voort. Tijdens deze interactieve en intensieve avond ga je aan de slag met dat waar je controle over hebt en dat waarover niet. Hoe accepteer je een situatie waar je niet in wilt zitten en geen controle over hebt en gebruik je juist dat waar je wel controle over hebt?

Deze workshop brengt je:

  • Filosofische denkkader voor ruimer begrip
  • ACT en mindfulness werkwijze en inzichten
  • belangrijke lessen over zelfvertrouwen en acceptatie
  • op een intensieve  en interactieve manier aan de slag met jezelf
  • intieme sfeer met veel delen van ervaringen
  • gezellige borrel achteraf

Datum: nader te bepalen

Tijd: 19.00 - 22.00 uur (18.30 uur inloop)

Prijs: €37,50 (inclusief koffie/ thee en borrel) - normaal €47,50, maar nu €10,00 last-minute korting

Volg je deze workshop in combinatie met Identiteit 1: over loslaten en vasthouden? Dan mag je beide voor €60 meedoen!

Locatie: Café Pipes & Beans

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK