"Die smart doet het meeste pijn, die onze eigen keuze blijkt te zijn".

Sophocles - Grieks dichter 496 v.C. - 406 v.C.

Tegenwoordig valt er een hoop te kiezen, te beoordelen, te overwegen. Bijna elke seconde van de dag ben je informatie aan het verwerken, keuzes aan het maken tot in het kleinste detail en constant bezig met of het de juiste keuzes zijn of hoe je zoveel mogelijk opties kunt combineren zodat je minder keuzes hoeft te maken. Waarom willen we zoveel keuzes? En waarom moeten het 'goede' keuzes zijn? Wat ís een goede keuze? Wat gebeurt er met onze hersenen als we keuzestress ervaren? Keuzes kunnen maken is voor ons vaak verbonden met vrijheid en mogelijkheden, terwijl iedereen wel eens heeft meegemaakt dat een teveel aan keuzevrijheid juist verlammend en benauwend kan werken.

Tijdens deze avond bekijken we hoe onze hersenen omgaan met keuzes maken en waarom we daar stress van (kunnen) krijgen. Filosoof Sicco Polders verdiept ons begrip van keuzevrijheid en keuzestress. Welke tips kunnen bijvoorbeeld Socrates, Epictetus en Nietzsche ons geven? Hoe kunnen we iets leren van wat de oude Grieken ataraxia noemden?

Onderzoek en experimenteer met ons. Laat je op nieuwe gedachten brengen, durf je eigen situatie op een andere manier te bekijken en maak daarmee ruimte in je hoofd.

datum nader te bepalen

19.00 - 22.00 uur

inloop vanaf 18.30 uur

kosten: €25

Café Pipes & Beans

Rietwijkerstraat 35

1059 VW Amsterdam

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK