Return to site

liefde, Relaties en seksualiteit

Wat betekent MS voor je relatie en seksualiteit?

 

2019

Een diagnose als bijvoorbeeld Multiple Sclerose of een andere neurologische ziekte kan zorgen voor onzekerheid op het gebied van de liefde, relaties en seksualiteit. De diagnose verandert niet alleen jezelf, maar ook je partner moet ermee leren leven. Zoals bij zoveel life-events kan je relatie onder druk komen te staan. De ziekte verandert je als mens en aanpassing is vaak noodzakelijk. Hoe ga jij met je ziekte om, hoe doet je partner dat en wat verandert het voor jullie samen? Durf je dit bespreekbaar te maken bij jouw partner of eventueel externe hulp te vragen?

Ondanks de ziekte kan vrijen uiterst plezierig zijn, maar het vraagt soms enige aanpassing of creativiteit. Op seksueel vlak kan de ziekte namelijk zorgen voor problemen. Door een neurologisch defect in het lichaam kunnen erectie- en orgasmeproblemen voorkomen. De oorzaak kan lichamelijk zijn, maar is ook vaak psychisch van aard. Ook het gebruik van medicatie kan hierbij een negatieve rol spelen. Vrouwen met MS hebben bijvoorbeeld vaker pijn bij het vrijen dan andere vrouwen door bekkenproblematiek. Kortom: de ziekte zorgt voor een scala aan symptomen. Wat gebeurt er in je lichaam waardoor jij deze problemen ervaart? En belangrijker: wat kun je ertegen doen of hoe kun je hier het best mee omgaan?

Yourspace verzorgt samen met trainer, coach en relatietherapeut Jan Bulk een zeer interactieve avond voor mensen die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn. Termen als kwetsbaarheid, intimiteit en openheid zijn op deze avond van toepassing. Maar ook de weerbaarheid van de relatie komt ter sprake. Kom alleen of (bij voorkeur) neem je partner mee!

Datum: nader te bepalen

Tijd: 19.00 - 22.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur)

Prijs: €37,50 (inclusief koffie/thee en borrel) - normaal €47,50, maar nu €10,00 last-minute korting

(neem je je partner mee dan krijgen jullie nog eens 20% korting)

Locatie: Café Pipes & Beans

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK