Return to site

Trainen van lichaam en geest

2019

Als je MS of een andere neurologische ziekte hebt, ga je je op een nieuwe manier verhouden tot beweging. Misschien was je geen fervente sporter, misschien juist wel. Dat je lichaam verandert na zo'n diagnose is een feit. Maar wat betekent beweging voor mensen die geconfronteerd zijn met een neurologische ziekte? Welke hormonen worden extra aangemaakt als je beweegt? En waar moet je extra aandacht aan besteden? Waarom word je fysiek slechter en komen je symptomen meer op de voorgrond tijdens het sporten? Wat betekent neuroplasticiteit en op welke manier kun je invloed uitoefenen op je brein?

Veel vragen die misschien bij je opkomen als je denkt aan training en sport met bijvoorbeeld MS. Tijdens deze avond gaan we op zoek naar de antwoorden; in de wetenschap, in ervaren en door te delen.

Het is een intensieve en interactieve workshop met een stevige theoretische basis maar met nét zoveel beweging- letterlijk én figuurlijk. Door de wetenschap op een praktische manier te verbinden aan mindfulness en de bewegingsleer van Tai Chi Qigong, kun je op zoek naar een ruimer begrip van jouw situatie. Psychosomatisch fysiotherapeut en MS-ervaringsdeskundige Roy Schouten neemt je deze avond samen met Tai Chi Qigong docente Carol Timmermans mee in de wereld van bewuste beweging. Je krijgt handvatten om je lichaam én je geest te trainen en in beweging te komen.

Wat brengt het jou?

  • een wetenschappelijke kennisbasis over je lijf en je brein m.b.t. sporten met MS en andere neurologische ziekten
  • meer kennis over neuroplasticiteit
  • praktische handvatten voor het trainen van je lichaam en je geest
  • inleiding in de filosofie van Tai Chi Qigong en mindfulness
  • praktische oefeningen voor 'mindful' bewegen
  • veel delen van ervaringen in een intieme sfeer
  • veel doen en bewegen
  • een gezellige borrel achteraf

Datum: nader te bepalen

Tijd: 19.00 - 22.00 uur (18.30 uur inloop)

Prijs: €37,50 (inclusief koffie/ thee en borrel) - normaal €47,50, maar nu €10,00 last-minute korting

Locatie:

Café Pipes & Beans

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK