Return to site

Ritzo ten Cate

Social engineer | bosjeman | fotograaf | spreker | meeting designer

Ik wandel, kijk en handel

Met regelmaat wandel ik rond en kijk ik om me heen. Ik observeer wat mensen doen en als iets me raakt bijt ik me er in vast en doe ik er verder onderzoek naar. Als blijkt dat ik een belangrijk thema bij de kop heb dan nodig ik andere mensen uit om mee te doen, zoals bij Project X Haren, Gewoon een Kop Koffie of Caught in the App.

Samen bewegen we dan van problemen naar oplossingen. Daarbij stap ik vaak over vooroordelen, ongeschreven regels en structuren heen. Radicale innovatie om de samenleving te verbeteren. Daar word ik blij van. Dit doe ik niet alleen op eigen initiatief maar ook voor de overheid, grote bijeenkomsten en bedrijven. Het gaat altijd over mensen en vaak over verbinding, veiligheid, technologie, de straat en het bos.

Stilte-samen-zwervingen

Sinds 2017 organiseer ik regelmatig stilte-samen-zwervingen: samen met een groep de natuur in. Zonder route, zonder gids, zonder apparaten, zonder woorden, zonder contact, maar wel in verbinding. Drie uur lang zwerf je op jezelf, maar toch samen. Wat hoor je? Wat ruik je? Wat zie je? Wat voel je? Wat proef je? En hoe voelt het als je dat allemaal op een hoop gooit? Toen ik natuurheld Aaldrik Pot vertelde over de zwervingen, wees hij me op Shinrin Yoku: de Japanse kunst en wetenschap van het bosbaden ~ baden in bos. En dat gaf verdieping aan de zwervingen.

Buiten kennismaken

De natuur gebruik ik ook graag als een plek om nader kennis te maken of het eens goed ergens over te hebben. Tijdens een wandeling ontstaat rust. En vanuit rust ontstaat vaak verbinding en vanuit verbinding ontstaan vaak de beste ideeën.

Voor meer informatie of voor contact kijk op

www.ritzotencate.com

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK