Return to site

Roy Schouten

Founder yourspace

Studie en werk

Na de Academie voor Lichamelijke Opvoeding ben ik Fysiotherapie gaan studeren. Na mijn afstuderen in 2006 aan de Hogeschool Utrecht ben ik werkzaam als fysiotherapeut in de tweedelijnszorg. Vervolgens koos ik ervoor om de Master Sportfysiotherapie te gaan studeren. Ik ben geboren en opgegroeid in Roelofarendsveen, een geweldig dorp midden in de Randstad. Toch dreef mijn nieuwsgierigheid mij in 2014 naar Amsterdam. Die stap heeft mijn leven werkelijk verrijkt. Steeds meer kom ik erachter dat mensen en de verhalen achter deze mensen mij ontzettend boeien. Mijn kracht zit voornamelijk in de verbinding, voortkomend uit mijn nieuwsgierigheid naar de diverse mensen (en zijn of haar verhalen) die op mijn pad komen.

Diagnose MS

Aan mijn redelijk onbezorgde leven kwam in januari 2017 een einde, nadat ik werd gediagnosticeerd met MS. De laatste jaren voelde ik mij al vaak moe, uitgeput na een dag werken. Zelf bestempelde ik mijn toestand als spanningsklachten of het begin van een burn-out. Om vast te stellen voor mijzelf dat er lichamelijk niets met mij aan de hand is, heb ik in oktober 2015 nog de Amsterdamse marathon gelopen. Maar de MRI-scan begin januari 2017 wees toch écht iets anders uit. Wanhopig ging ik, samen met een paar vrienden, snel op zoek naar een oplossing. Dus ging ik, na een geweldige crowdfunding, een paar maanden na diagnose naar Israël voor een stamceltransplantatie in combinatie met chemotherapie, de zogenoemde HSCT-behandeling.

Reset

Mijn immuunsysteem werd volledig gereset, met als doel om de progressie van de ziekte te stoppen. En door zo’n life-event werd mijn tijd letterlijk en figuurlijk stilgezet. Dat gaf mij vervolgens de ruimte om na te denken. Na te denken over mijn waarden in het leven en wat ik nu daadwerkelijk belangrijk vind in het leven. Voor welk doel ga ik mij nu inzetten en welke acties wil ik doen om dichter bij mijn waarden te komen?

Een nieuw leven

De antwoorden op die vragen heb ik gevonden in mijn werk als fysiotherapeut bij Fysio in Balance, waar ik mij meer ga bezighouden met psychosomatische therapie. Verder ga ik mij inzetten voor de organisatie Overcoming MS. En maakt YOURSPACE mijn puzzel compleet. Andere mensen helpen en inspireren.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK