Return to site

Steven Claus - de Jong

Trainer | coach | co-owner My Mind Farm

Zoektocht naar geluk

Mijn interesse in mind training begon toen ik me realiseerde dat kennis en wetenschap over het brein niet persé kwaliteit van leven brengt. 20 jaar ervaring in de gezondheidszorg als hersenwetenschapper heeft me veel geleerd over de wetenschap, het menselijk brein en hoe je met hard werken veel bereikt, maar niet hoe je gelukkig bent met wat je doet. Met mijn wetenschappelijke kennis over het menselijk brein ging ik op zoek naar waar in je hersenen je het geluk kunt vinden.Ik legde de focus op geesteswetenschappen (mind sciences) in plaats van de hersenwetenschap (brains sciences). Met name Zen en het Boeddhisme hebben me veel gebracht.

Oefenen, oefenen, oefenen

Ik ontdekte dat we het geluk niet vinden in ons denken, maar in ons voelen, bewustzijn en doen. Door zelf veel te voelen, mijn bewustzijn te vergroten en te doen verbeterde mijn kwaliteit van leven. Ik ben hier anderen in gaan begeleiden en voor hen werkt het ook. Door wetenschappelijk onderzoek weten we nu dat je gelukkig zijn kunt leren. Door te oefenen en blijven oefenen. Iedereen verdient het om gelukkig te zijn met wat ze doen. En voor iedereen is dit ook mogelijk. Door middel van mijn kennis en ervaringen wil ik anderen helpen dit geluk te bereiken.

Mind training

Samen met mijn partner Alice geven we trainingen aan organisaties en individuen in focus, EQ en communicatie. We combineren haar creativiteit met mijn wetenschappelijke basis en onze gezamenlijke ervaringen als trainer en coach in westerse en oosterse mind training. Ons bedrijf My Mind Farm biedt de laatste inzichten aan brein & geesttraining, psychologie en hersenkennis in een zeer praktische vorm.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK