• WErkwijze

   

  We combineren expertise uit de wetenschap, filosofie en persoonlijke ontwikkeling

  Wetenschap

  Wat doet (een gebrek aan) ruimte met je hoofd en lichaam? Wat doet stress met je? Wat doen meditatie of voeding met je lichaam? Hoe werken je hersenen? Aan de hand van verschillende thema's gaan we op zoek naar de wetenschappelijke basis van veel processen in ons lichaam en hoe die ons beïnvloeden maar ook hoe wij die kunnen beïnvloeden. We kijken naar hoe de wetenschap je kan helpen jouw situatie te begrijpen.

  Filosofie

  Filosofie is van oudsher een oefenpraktijk voor een bepaalde manier van leven en leren. Het heeft nu vaak een wat stoffige reputatie, maar eigenlijk is filosofie een soort therapie; de kunst van het leven. Wat kunnen de Griekse goden ons leren over het leven? Wat kan Nietzsche ons leren over de balans tussen chaos en orde? Hoe gaan grote filosofen met ruimte om? Door eeuwenoude wijsheden praktisch te gebruiken, verruimen we onze kijk op dagelijkse dingen. Deze filosofische benadering binnen de thema's die we behandelen geeft extra diepgang en is samen met de wetenschap en het praktische doen een mooie combinatie.

  Ervaren

  Leren doe je door te ervaren. Pas als het schuurt, als er iets verandert of mislukt, dat zijn de momenten waarop je het meest leert. Tijdens onze programma's ervaar je dingen, in samenhang met de filosofische en wetenschappelijke zoektocht binnen een bepaald thema. Daarmee word je geïnspireerd om met die kennis en ervaring je situatie op een andere manier te bekijken. En misschien zelfs iets te veranderen in je leven wat je eigenlijk al wilde maar toch niet deed.

  Ruimte

  Iedereen heeft ruimte nodig. Maar wat is die ruimte dan precies? Die blijkt toch best lastig uit te leggen, vast te pakken, te nemen of te geven. Iedereen heeft wel een begrip van het woord ruimte. Het is niet alleen fysieke ruimte, een plek om je in te bewegen, maar ook een gevoel.

   

  Wat bedoelen we als we zeggen; geef me de ruimte? Hoe creëren een schrijver, een politicus, een leerkracht, een ouder, een designer, een architect, een muzikant, een CEO ruimte voor anderen?

   

  Ze maken geen nieuwe ruimte, ze wijzen je op ruimte die er al is en stimuleren je om daar gebruik van te maken.

  All Posts
  ×